djeca

GLAZBENO-JEZIČNE RADIONICE

ZA VRTIĆARCE I PREDŠKOLCE

300 eura

Živimo u vremenu koje je prilično brzo, stvari se događaju vrlo intenzivno i često prebrzo da bismo ih bili u potpunosti svjesni. Upravo u tome vremenu odgajamo i svoju djecu želeći im pružiti što više toga kako bi već vrlo rano mogli pronaći neke svoje interese koje će kasnije sve više upoznavati i usavršavati. Ponekad ih usmjerimo prema nečemu što je nama zanimljivo i što nas ispunjava ne vodeći pri tome brigu o tome jesu li naša djeca uistinu za to. Upravo zato dobro je djeci otvarati različita vrata i upoznavati ih s različitim aktivnostima kako bi među njima pronašli onu koja će njih najviše ispunjavati.

Također, svjedoci smo kako danas djeca sve manje komuniciraju, a sve više vremena provode u virtualnom svijetu, na različite načine, ovisno o dobi: gledajući crtane filmove, igrajući igre, međusobno komunicirajući isključivo virtualno. Tu izostaje komunikacija zbog koje se ta ista djeca sve više udaljavaju, sve su lošiji u komunikacijskim sposobnostima te im pada samopouzdanje. Baš zbog toga odlučili smo pokrenuti ovu glazbeno-jezičnu radionicu kroz koju bismo igrovnim pristupom djecu poticali na komunikaciju, na kreativnost, na samoizražavanje, a time im usađivali ljubav prema glazbi, ritmu, jeziku, lijepome izražavanju te podizali njihovu samosvijest.

Program bi se odvijao jednom tjedno po 60 minuta, a program bi vodile profesorice s Učiteljskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Josipa Kraljić, viši predavač, koja se bavi Metodikom glazbene kulture za rad s djecom predškolske i školske dobi. Održava glazbene radionice za odgojitelje i učitelje i izv. prof. dr. sc. Katarina Aladrović Slovaček koja se bavi ranim usvajanjem i učenjem jezika s težištem na hrvatskome jeziku te jezičnim igrama o kojima je objavila i knjigu Kreativne jezične igre (2018, Alfa).


PRIJAVI SE

PROGRAM se sastoji od 4 modula. Svaki modul čini 8 punih sati jezičnih i glazbenih radionica, što je ukupno 32 puna sata glazbenih i jezičnih radionica.

Nakon svakoga modula organizirat će se pokazni sat za roditelje.

Cijena programa je: 300 eura za 32 puna sata rada (ili 43 školska sata), odnosno 30 eura mjesečno (10. 2023. – 6. 2024.)

Mjesto rada: Mjesni odbor Sigečica (SIečica, kod Doma zdravlja i kod Piste)
Svaki nedolazak dijete može nadoknaditi prema dogovoru.

Scroll to top